Yleensä kun matkustan jonnekin, haluan tietää, onko matkakohteessani mahdollisesti lankakauppaa jossa vierailla, sillä pitäähän sitä aina tuliaisia saada. Netti on lankakauppojen etsinnässä korvaamaton, ja nyt ajattelin kantaa oman korteni kekoon ja kertoa Tarton lankakaupoista, jotka kolmen viime kuun aikana ovat tulleet suht tutuiksi. Eli tervetuloa Tartoon lankaostoksille!

Liann Lõngad

Kaubamaja, 3.kerros

ma-la 9-21, su 10-19

Kauppa löytyy Kaubamajan ylimmästä kerroksesta, ja lankavalikoima on kattava. Merkit ovat itselleni suurimmaksi osaksi tuntemattomia mutta nettisivuilta löytyy niistä tietoa. Itse olen ostanut sieltä Alvitan alpakkaa ja saanut lahjaksi Lana Gatton Miskina-villalankaa. Myynnissä on myös Knit Pro-puikkoja ja vironvillaa. Ainakin Tarton ESN-kortilla saa 15% alennusta.

touko12%252520155.jpg

Abakhan

Rüütli 11

ma-pe 9-18, la 10-16

Keskustan kävelykadun varrella sijaitsee isompi myymälä, Riian (Riia 9) varrella pienempi. Keskustan myymälä on todella iso, ja toisessa kerroksessa on kunnon lankaosasto. On villaa, alpakkaa, Regian sukkalankoja ja paljon muuta. Viimeksi ostin tarjouskorista hamppu-pellavalankaa, 50senttiä/25g. Riian myymälään en itse lankojen perässä lähde, niitä on vähän ja melkein kaikki täyttä muovia.

touko12%252520151.jpg

Pulloveripood

Kitsas 3

ma-pe 10-18, la 10-14

Tämä suloinen puoti sijaitsee myös keskustassa, Kitsaan varrella. Kitsas alkaa Ülikoolista portaina, ja muutamien portaiden kapuamisen jälkeen onkin jo perillä. Lankaa on usealta valmistajalta, edustettuina ovat ainakin Noro, Rowan, Regia, Hjerte Garn, Debbie Biss, Sirdar, ja Sublime. Myynnissä on myös koru-ja askartelutarvikkeita.

touko12%252520220.jpg

KangaDzungel

Vana Kaubamaja, Riia 2, 2. kerros

ma-pe 10-19, la-su 10-17

Tämäkin on ennen kaikkea kangaskauppa, mutta lankaakin on pari hyllyllistä, joskin ovat aika muovivoittoisia. Itse en ole ostanut mitään mutta katselin kiinnostuneena muutamia todellisia vuosikerta-Novitoja, vyötteiden perusteella olivat vähintään 90-lukulaisia elleivät vanhempiakin.

Kanga ja nööp

Kauppakeskus Zeppelin , Turu 14, 2. kerros

ma-su 10-20

Jos Suomessa Novitan hinnat sattuvat harmittamaan niin eivät harmita enää tässä kaupassa käynnin jälkeen. Tarjolla on siis ainoastaan Novitan lankoja, uudempia ja vanhempia. Hyllyssä oli mm. useampi punainen Nalle color ja muitakin vanhempia värejä/lankalaatuja. Hinnat ovat kuten sanottu suolaiset, kerä sateenkaari-seiskaveikkaa maksaa 10,50.