Aloitetaanpa aivan alusta.

690180.jpg690194.jpg

Viime vuonna, kun en neulomiseen vielä ollut perehtynyt, tuo jättiraitalanka oli mielestäni ällöttävän väristä, sellaista jota en ikinä itse ostaisi. Meni kuitenkin aikaa ja lueskelin useita neuloblogeja, joissa jättiraidasta oli tehty hienoja töitä. Ja kun sitä ei enää kaupoissa näkynytkään, tuli paniikki: mä haluan tota lankaa. Korian ABC:ltä lähtikin sitten kerä mukaan. Mutta. Huomasin, että edelleenkin langan väri ei ollut sopusoinnussa oman värisilmäni kanssa. Saisikohan siitä nuo vaaleansiniset ja -punaiset jotenkin pois?

Keltaisen kerän tarina on vähän toisenlainen. Se hyppäsi koriini Lauttasaaressa, kun oli niin halpaa ja pirtsakamman väristä kuin se normaali keltainen seiskaveikka. Tämä oli siis sitä kampanjaväriä. Puoli vuotta kerä sai makailla lankahyllyssäni rauhassa, mutta mielen sopukoissa oli kuitenkin aavistus, että lanka oli kuitenkin hieman liian kirkkaan väristä.

Päätin siis hieman kokeilla karamelliväreillä värjäystä.

690276.jpg

Alunperin jättiraita näytti siis tältä..

690285.jpg 

... ja keltaisen kylvyn jälkeen tältä. Vaaleanpuna- vaaleansini- vihreä-oranssi raitalanka muutti muotoaan punainen-vihreä-vaaleanvihreä-oranssiksi. Tästä tulee minulle pirtsakat raitasukat..

Keltainen kävi puolestaan vihreässä kylvyssä. Yhteiskuva.

690273.jpg

Sain lankoja, joiden väreistä pidän ilman minkäänlaisia epäilyksiä! Hyvin kävi.