Kylläpäs tuntuu kivalta kun on pikkuisen saanut lomailla, vaikka hommia ei kyllä yliopiston perioditauolta puutu. Uudet maisemat piristävät ja niissä koulutöidenkin tekeminen  on kivempaa. Viimeiset päivät olen viettänyt Himoksella lasketellen, hiihtäen, pulkkaillen ja rentoutuen, ja viikonloppu kuluu rauhaisissa kotimaisemissa ennen isoon kaupunkiin palaamista. Neulominenkin on taas maistunut, kun pari pidemmän aikaa kesken ollutta tekelettä tuli valmiiksi. Saanko esitellä, perussukat äidille.

maalis10%20028.jpg

lanka: Garnstudio Fabel, 74g

puikot: 2,25 & 2,5mm

Aloin aikaa sitten  tehdä vironhahtuvista lapasia, olin tekevinäni jonkun ohjeen mukaan, mutta eiliset silmukkalaskelmat eivät olleet kyllä minkään näkemäni ohjeen mukaiset. Tämä saa mennä pesukoneeseen ihan yksinään, jos siitä tulee mieleinen niin sitten teen sille parin.

maalis10%20026.jpg

Mummini kuoltua viime keväänä jäi tuo muutaman kymmenen metrin päässä oleva mummolan talo tyhjilleen. Vanhempani ovat pikkuhiljaa sitä tyhjennelleet ja löytäneet aina välillä jotain kivaa ja  minulle sopivaa. Tässä muutamia löytöjä.

maalis10%20020.jpg

maalis10%20023.jpg

maalis10%20025.jpg

Käsitöihin olisi taas huimasti tarmoa, mutta koulutöitä tuntuu nyt olevan pikkuisen liikaa. Mutta jotain pientä neulomusta syntyy ehkä aina joskus. Reilu kuukausi sitten vietin yhden tiiviin iltapäivän ompelukoneen ääressä, ompelin itselleni viikinkivaatteet illan sitsejä varten, mutta muuten ompelukin on ollut vähän jäissä. Uusia kankaita olen silti toki löytänyt.