Kamera on täällä taas! Nyt luvassa ihan tosi monta kuvaa, viikko ihanassa ja vapaassa käsityökaaoksessa on ollut tuottelias.

Ensiksi, äidin sukat hänen itsensä valitsemasta langasta. Toiveena oli mahdollisimman pitkät varret, joten aloitin varpaista ja jatkoin niin kauan kuin lankaa riitti. Ja tadaa:

322860388.jpg

perussukat varpaista

lanka: Austermann Step, 100g

puikot: 2,25mm ja 2½mm puusukkapuikot, 2½mm bambusukkapuikot

Viime viikolla testailin ompelukonettani trikoon kanssa, ja hyvin tultiin kolmistaan juttuun. Joulukuussa ostamani pallotrikoo muotoutui paidaksi ilman sen suurempia ongelmia, pari pikku kämmiä on näkyvissä, mutta mitäpä siitä. Näkyy ainakin että on itse tehty :) Kaava on suoraan Joka tyypin kaavakirjasta, mitä nyt helmaa ja hihoja pidensin niin paljon kuin kankaan koko salli.

322862007.jpg

Kaikkien askartelutavaroiden ollessa vapaasti levällään innostuin tekemään myös muutaman kortin. Ystävälle lähtenyttä onnittelukorttia en pystynyt kuvaamaan, mutta tässä äitin synttärikortti ja ystävänpäiväkorttitestaus.

322856436.jpg

Toissapäivänä vietin taas jonkun tovin ompelukoneen kanssa, ja kirpparikankaasta, -pitsistä, vetoketjusta ja perintönapeista syntyi söpö ja aina niin tarpeellinen pussukka. Ja sama söpistelylinja jatkui seuraavana syntyneissä korteissa. Hei, näähän on ihan kuin joku setti!

322856849.jpg

Jonain iltana laitoin telkkarinkatselun ohessa vettä kattilaan  porisemaan, ja  lisäsin  mukaan suolaa, Dylonin kuumaväriä ja ei-niin-puhuttelevan-väristä lankaa. Vähän ajan kuluttua kattilasta nousi ihan taivaallisen väristä lankaa.

Lanettia.

322856600.jpg

Ainoa.

322856539.jpg

Eilen sitten ajaa karautin lentokentälle hakemaan Skotlannin matkaajia, ja sitä ennen koko talon vallannut käsityökaaos piti raivata pois. Mutta millaisia tuliaisia sain! Olin toivonut, että jos jonkun kerän tai pari jotain hienoa brittiläistä lankaa toisivat tuliaisiksi, mutta sainkin huomata, etten ole tässä talossa ainoa, jolta lähtee mopo käsistä lankakaupassa.

322856459.jpg

Nyt olisi varmaan taas langanostolakon paikka, kun hylly ja laatikko tursuavat täysinä, enkä tiedä mihin nuo kerät nyt tungen. Neulottavasta ei ainakaan ole puutetta ;)

Ja sokerina pohjalla tuliaisissa, yksi lempikirjoistani alkukielellä:

322856419.jpg