En olisi kyllä ikinä uskonut, että saisin kokonaisen paidan neulottua viikossa ja päivässä, ja vielä melko ohuella langalla.  Ja vielä ensimmäisen villapaitani! Mutta niin siinä vain kävi, että jouluaattoaamuna aloittamani paita valmistui uudenvuodenpäivän illalla, ja on ollut päälläni siitä lähtien.

 (ja tukka on hyvin :) )

ohje: Garnstudiolta, koko S, helmassa M

lanka: Drops Alpaca, 264g

puikot: 3mm 80 cm metallipyörö, 3½ mm  80 cm Addin bambupyörö, 3mm bambuiset ja ebenpuiset sukkapuikot, 3½ bambusukkapuikot

Aloin ensin tekemään kokoa M, mutta siitä olisikin tullut liian iso kaikkine lisäyksineen, joten siinä vaiheessa, kun ohjeen mukaan piti lisätä, minä kavensin, jotta neule istuisi vyötärölle vähän paremmin. Myöhemmin sitten lisäsin silmukoita sen verran, kuin niitä tarvittiin koon S raglaneihin. Paidan helmasta tein pari senttiä pidemmän kuin ohjeessa, olisi voinut tehdä vieläkin pidemmän.

Pyörönä tekeminen oli ihanan vaivatonta, ja raglanitkin onnistuivat ihan hyvin, vaikka ohjeen  tulkitseminen näin ensimmäistä paitaa neulottaessa hieman hankaluuksia tuottikin. Olin tehnyt raglankavennuksista jo varmaan puolet, kun tajusin tulkinneeni ohjetta hieman väärin, mutta hyvin onnistui soveltaminen :) Tämän takia kaula-aukosta tuli vähän isompi kuin ohjeessa, mutta eipä ainakaan ahdista.

Tykkään tästä väristä ihan kauheasti, ja näköjään valokin tekee siihen kivoja vaihteluita. Kaksi ensimmäistä kuvaa on otettu tänään, kun on ollu pilvistä, ja tuo kolmas eilen, kun aurinko paistoi. Parhaimmalta väri näyttää tässä:

1180713.jpg

Tykkään tästä tosi paljon! Varsinkin, kun olen tosi huono ostamaan kaupoista vaatteita, on ihanaa kun on saanut uuden paidan. Taidanpa nyt mennä tekemään saksan kirjoitelmia, ihana paita päälläni :)