Vietin yli viikon kotona, ilman että tarvitsi mennä paljon minnekään paitsi minne halusi, kuten pulkkamäkeen, hiihtämään tai elokuviin. Oli kyllä vaihteeksi tosi rentouttavaa olla niin pitkä aika samassa paikassa ilman pakollista tekemistä, viimeksi olen ollut noin monta yötä putkeen samassa paikassa Kilkkeellä kesällä. Nyt on lomaa vielä viikko jäljellä ennen luentojen alkua.

Vielä yksi itsetehty joululahja on esittelemättä. Eurokankaasta löysin sopivantuntuista luomupuuvillaa, josta ompelin pyyhkeen ja painoin siihen sydämiä. Menitasta löytyneestä euron somistekerästä virkkasin sydänpatalapun, sen reunaan virkkasin Popparia, joka oli kyllä tuskaisinta virkattavaa ikinä, lanka hajoili koko ajan ompelulangan paksuisiksi säikeiksi. Nämä menivät keittiöön, jonka sisustus on muuttumassa punavalkoiseen suuntaan.

tammi11%20004.jpg

malli: 11 Sydänpatalappu, Suuri käsityö 11-12/2010, lahjaliite

lanka: Rowan hand knit cotton 50g, TeeTee Poppari

Lomalla kirpputorit ovat houkutelleet kiertelemään, ja kivoja juttuja on löytynyt. Lahden Lanttilasta löytyi kaksi hyväkuntoista emalimukia yhteensä kahdella eurolla, ja laudeliina, johon aion kirjailla jotain kivaa ja antaa lahjaksi jollekin saunalliselle. Launeella samassa tilassa toimivilta Kirkkikseltä ja Fidasta löytyi kivoja kukkakankaita, ja ainakin tuosta keskimmäisestä houkuttaisi tehdä itselleni joku vaate.

tammi11%20007.jpg

tammi11%20011.jpg

Tallinnan lankahankinnat jäivät tällä kertaa paljon pienemmiksi kuin vuosi sitten, olen ehkä viimeinkin tajunnut ettei lanka ja villa maailmasta lopu, vaikken itselleni kaikkea haluamaani hamstraakaan. Karnaluksista ostin ompelukone- ja parsinneulojen lisäksi vain kerän syvän violettia Steppiä, kerrankin ajatellen läheisten ihmisten värimieltymyksiä enkä vain omiani. (Yleensä lahjaneulonta omasta lankavarastosta tulee ongelmalliseksi juuri siksi, että varasto sisältää vain omia lempivärejäni.) Sataman villapuodista ostin vain yhden vihreän hahtuvan entisen seuraksi.

tammi11%20008.jpg

Ylihuomenna onkin lähtö jo seuraavalle reissulle, päiväksi Tukholmaan.