Kirpputorit ovat taas olleet oikeita aarreluolia. Viime viikolla käväisin ruokakaupan viereisellä kirpputorilla, jolta en yleensä ole mitään löytänyt, mutta nytpä löytyi kivoja omenakuvioisia emaliastioita pikkuhintaan.

heina09%20008.jpg

Ja sitten löytyi vielä samantyylinen pieni posliinikippokin.

heina09%20009.jpg

Mutta ihan huippulöydön tein eilen. Aikaa oli muutama minuutti, taskussa rahaa tasan neljä euroa, kun haravoin katseellani kivan kirpputorin pöytiä. Olin jo menossa pois, kun silmät juuttuivat johonkin, joka maksoi tasan neljä euroa, enkä voinut uskoa onneani. Tarkastin nopesti että kaikki osat olivat ehjiä ja että härveli toimi, ja sitten olinkin kerinpuiden uusi omistaja. Niiden myyjä ei onnekseni ihan tainnut tietää niiden arvoa tai käyttötarkoitusta, sillä lapussa tuotteen kohdalla luki joku mikä lie.

heina09%20005.jpg

Nämä tulivat todelliseen tarpeeseen, sillä iso osa langoistani on tai tulee olemaan vyyhdillä. Alkuviikon reissulla Sysmässä kokeilimme ystävän kanssa lankojen kasvivärjäystä, ja innostuin siitä tosi paljon, ja nyt suurin osa valkoisista villalangoistani on jo vyyhdillä odottamassa, että ensi viikolla kerkeän taas paneutumaan värjäämiseen.

Ekat värjäyskokeilut teimme saniaisilla ja lupiineilla, puretus alunalla.

kesa09%20218.jpg

kesa09%20227.jpg

Saniaisista tuli aika tummanvihreä liemi, ja harmaa lanka värjäytyi tosi kauniiksi, meleeratun näköiseksi. Lupiinin lehdet saivat valkoisen langan keltaiseksi. Yhteensä värjäsimme lankaa noin puoli kiloa, valkoista ja harmaata, ja jokaisesta vyyhdistä tuli erilainen ja kaunis.

kesa09%20235.jpg

Ensi viikolla taidan tosiaan lähteä keräämään suopursuja ja joitain muita kasveja värjäyskokeiluihini, oli sen verran kivaa hommaa, ja luonnolliset värit ovat vaan niin kauniita.