Helmikuun ja Lankahamstereiden aikana sain paljon juttuja valmiiksi. Lämminväripeiton nimellä kulkeva isoäidinneliöpeittoprojektini eteni helmikuun aikana kahdeksalla tilkulla, mutta nyt täytyy pitää sen kanssa pientä taukoa, kun sopivat jämälangat alkavat olla vähissä. Nyt on kasassa varmaan reilu 70 tilkkua, ainakin toinen mokoma on vielä tehtävä, että peitosta tulee minkään kokoinen :)

helmi11%20051.jpg

Jostain syystä viime syksynä kertyi iso kasa tiskiräteiksi soveltuvia yksittäisiä lankakeriä, ja nyt helmikuussa viisi kerää muuttikin muotoaan räteiksi. Ensimmäisen hamppuisen sellaisen tein ihan helmikuun alkupäivinä tuparilahjaksi, kivaan ja isoon kämppään Munkkiniemeen.

Picture%20001.jpg

lanka: 100% pure fine hemp yarn, 35g

puikot: 3,5mm

Seuraaville räteille ei sitten ollutkaan mitään valmiiksi mietittyä sijoituspaikkaa, mutta käyttöön ne tulevat joka tapauksessa jossain vaiheessa. Oranssi Paris-kerä oli solmuisin kerä, mihin olen törmännyt, rättiin kuluneessa langassa oli neljä solmua, joten yhteensä pääteltäviä lankoja tuli kymmenen, joka oli ihan liikaa noin pienessä työssä.

helmi11%20049.jpg

lanka: Garnstudio Paris, 37g

puikot: 5mm

helmi11%20050.jpg

lanka: Garnstudio Paris, 42g

puikot & koukku: 5mm

Sininen hamppu oli taas ensimmäinen väriä päästävä kerä, johon olen törmännyt, bambupuikot muuttuivat sinertäviksi ja sormeen tuli sininen ura. Pitää siis muistaa pestä tämä rätti ennen käyttöä, etteivät kaikki pöydätkin muutu sinisiksi.

helmi11%20052.jpg

lanka: 100% pure fine hemp yarn, 37g

puikot: 3,5mm

helmi11%20054.jpg

lanka: Rowan Hand knit cotton, 37g

puikot & koukku: 4mm

Ja vähän jotain muutakin tein kuun lopulla kuin rättejä, pitkään puhumattona ollut epämääräisen värinen hahtuvakiekko muuttui lopulta patalapuiksi, jotka värjäsin ennen huovutusta vähän vihertävimmiksi.

helmi11%20055.jpg

lanka: Pirtin kehräämön hahtuva, 80g

puikot: 8mm

Nyt maaliskuussa onkin sitten tarkoitus tehdä valmiiksi keskeneräisiä töitä, marraskuussa aloitettu alpakkapaita on pääntieresoria ja päättelyä vaille valmis, ja sitten olisikin vuorossa huivia ja sukkia. Mutta mikä parasta, tänään alkoi viikon loma, joten aikaa käsityöhetkille on luvassa paljon.