Toissapäivänä tulin vähän pidemmäksi aikaa tänne kotiseudulle, lomailemaan ja joulua viettämään. Vietettiin vielä yhdet pikkujoulut, niitä onkin ollut tänä vuonna ihan sopivasti.

Joululahjojen neulominen vähän jäi vähän kaikenlaisten ihanien tapahtumien ja myös kiireiden jalkoihin. Perhe saa tänäkin vuonna tyytyä lahjakortteihin, mutta tärkeimmät ystävät saivat kuin saivatkin kaikki jotain neulottua paketteihinsa.

Eilen lähti yhden tärkeän mukaan tälläinen paketti. Sisällä on jotain lämmintä ja lämpimiä ajatuksia.

joulu09%20116.jpg

 

joulu09%20108.jpg

malli: Saunasukat

lanka: Gjestal Silja 81g

puikot: 3mm

Neulovalle ystävälle paketoin hahtuvaa tuliaisena Tallinnanmatkalta (jonka muista tuliaisista luvassa lisää myöhemmin) sekä bambuisen rätin ja vähän jotain hyvää.

joulu09%20120.jpg

lanka: Novita Bambu, 22g

puikot: 3,5 mm

Kolmannen tärkeän pakettiin sain viimeisen osan valmiiksi vasta tänään iltapäivällä, idea siihen syntyi eilen illalla. Paksuilla puikoilla valmista tuli onneksi nopeasti

joulu09%20129.jpg

lanka: Pirtin kehräämön hahtuva

puikot: 8mm

Paketin toisen osan ompelin hyvin kivana sunnuntai-iltana joululaulujen soidessa, hyvässä seurassa. Ompelin jo aikaisemmin itselleni kukkaromallisen penaalin pienillä kauneusvirheillä, mutta tämän pienemmän version tekeminen olikin jo huomattavasti kivuttomampaa ja lopputuloskin on paljon siistimpi. Pientä kivaa-blogissa on loistavat ohjeet pussukkaompeluun, ja sieltä siis otin itsekin mallia.

joulu09%20121.jpg

Ja muutaman kortinkin tein, pakettien hengen mukaisesti.

joulu09%20132.jpg

Nyt lomalla aion tehdä kaikenlaista, mikä on viime aikoina jäänyt vähemmälle,  lähinnä lukea ja neuloa. Varustauduin tänään käymällä parissa kirjastossa ja värjäämällä vähän lankaa. Vaikka ikävä välillä vaivaakin, yritän nauttia joutilaisuudesta ja rauhaisista maisemista.

Kaunista joulua!