Juuri ennen joulua, heti viimeisen tenttini jälkeen suuntasin parhaan seuran kanssa Tallinnaan pienelle lomalle. Lähdettiin torstaina aamupäivällä ja kotiuduttiin lauantai-iltana. 15 asteen pakkasessa ja hyytävässä tuulessa ulkoilmassa oleilu tuntui välillä hyvin rankalta, mutta paljon kyllä käveltiin ja yritettiin aina lämmitellä välillä jossain kahvilassa tai kaupassa. Pakkasen ansiosta sää oli kirkas ja näköalapaikoilta oli hyvät näkymät.

tallinna09%20069.jpg

tallinna09%20049.jpg

tallinna09%20047.jpg

Reissuun kuului mm. kävelyä kaupungilla ja metsässä ja rannalla, syömistä ja juomista, joulumarkkinat, ratikoilla ja busseilla ajelua (opiskelijalle lippu muuten 6 kroonia eli alle puoli euroa) sekä tietenkin käsityökauppoja. Perjantaina mentiin Karnaluksiin, ja sinne todellakin täytyisi olla ostolista mukana.  Mielessäni ei ollut mitään selkeää projektia, mihin olisin ostanut langat tai kankaan tai mitään muutakaan, ja ensimmäisen tunnin kiersinkin paikkaa tyhjin käsin ja suu auki kaiken käsityötavaran paljoudesta. Seurallani oli selkeät sävelet siitä mitä oli etsimässä, ja shoppaus näyttikin sitten hyvin helpolta. Tutkittuani lankatarjontaa lukuisat kerrat päädyin lopulta halpoihin ja kivanvärisiin keriin.

tammi10%20146.jpg

Lauantaina oltiin hotellissa niin kauan kuin vain mahdollista, sitten käveltiin satamaan ja vietiin tavarat säilytyslokeroon. Seuraavana kohteena oli Sadamarketin villapuoti, ja viivyttiin hetki jos toinenkin isojen ja värikkäiden villakasojen äärellä. Hahtuvaa lähti mukaani loppujen lopuksi viisi kiekkoa (yksi meni joululahjaksi). Näistä tulee ainakin lapasia, ehkä jotain muutakin.

tammi10%20137.jpg

Ja vironvillaa kaksi isoa vyyhtiä, olen vaan ihan liian heikko tälläisille syville vihreille. Liukuvärjätystä tulee ainakin Revontuli, muuten en sitten vielä tiedäkään.

tammi10%20143.jpg

Villaostosten jälkeen busseiltiin Piritaa, jonka kauniilla rannalla oli hyytävän kylmä. Käveltiin metsän läpi isoon kauppaan (ulkomailla ruokakaupassakäyntikin on jotenkin tosi kiehtovaa), ostettiin vähän evästä laivamatkalle.

tallinna09%20087.jpg

Hyvin hyvä reissu.