Tänään on aivan loistava fiilis. Aamu oli mukava, aurinko paistaa eikä mikään tekemätön työ toistaiseksi kolkuttele takaraivoa. Sitten kun vielä laitoin lyhyen tärkeät biisit- soittolistani pyörimään, mieliala kohosi vielä entistäkin korkeammaksi. Tästä tulee hyvä päivä.

Käsitöitä... viikko sitten sain valmiiksi Revontulen, joka neuloutuikin aika nopeasti monilla luennoilla. Sitten se onkin ollut tiiviissä käytössä, niin tiiviissä, etten edes huomannut yhden vanhan huivin olevan kadoksissa, kun en sitä tarvinnut. Mutta löytyipä sitten sekin ennen kuin ehdin edes kaivata. Revontulen värit on herkut.

helmi10%20064.jpg

helmi10%20104.jpg

helmi10%20111.jpg

Revontuli

lanka: vironvilla, n. 130g (?)

puikot: 4,5 ja 5,5 mm

Nyt tekeillä on hahtuvalapaset sekä sukat, joista ensimmäinen tuli valmiiksi jo viime vuoden puolella, mutta sen parilla valmistuminen on vain kestänyt. Viimeisin takapakki niiden neulomiseen tuli viime viikonloppuna, kun onnistuin katkaisemaan neljä puista 2,25mm puikkoani samalla rysäyksellä. Pikkuisen isomat metallipuikot ajavat kuitenkin onneksi saman asian, ja tästä opin että telttaneulomiseen kannattaa ottaa ehkä vähän enemmän rysäyksiä kestävät välineet.

helmi10%20109.jpg

Hylly olisi täynnä juttelevia lankoja, mutta neulominen ei viime aikoina ole kuitenkaan oikein edistynyt. On niin paljon kaikkea kivaa ja ei niin kivaa tekemistä, että kaikkeen tuntuu olevan liian vähän aikaa. Mutta kiireestäkin huolimatta, tämä on ollut tähänastisista talvistani paras, ja kauniskin kaiken lisäksi.

tammi10%20095.jpg

tammi10%20128.jpg