Tänä jouluna halusin  antaa jotain itsetehtyä erityisesti veljeni perheelle. Oikeastaan ajatus lähti siitä, että jo ennen veljentyttäreni keväistä syntymää halusin ommella tulokkaalle tilkkupeiton värikkäistä kierrätyskankaista, mutta vasta jouluksi sain peiton viimein tehtyä, ja halusin antaa lämpimiä ajatuksia myös vanhemmille.

Kuten tavallista, joululahjojen neulominen alkoi enemmän kiinnostaa vasta joulukuun puolella, ja sitten olikin jo aika hoppu. Veli sai kunnian vastaanottaa ensimmäiset neulomani harmaat sukat, ennen en ole harmaasta paljon mitää neulonut.

joulu10%20073.jpg

lanka: Novita 7 veljestä, 118g

puikot: 3,5mm

Veljen avovaimon sukat tulivat valmiiksi vasta aattoiltana, ja sukkapaketti avattiin vasta joulupäivän aamukahveilla. Lanka on alunperin harmaata, jonka värjäsin värjäyskurssilla, ja siitä tuli mielestäni kauniin vivahteikas, murrettu punainen.

joulu10%20079.jpg

lanka: Gjestal Maija, 75g

puikot: 3mm

Ja sitten siihen todelliseen ylpeydenaiheeseeni, tilkkupeittoon. Ajatus tällaisesta oli hautunut mielessäni jo useamman kuukauden, mutta (kuten isäni sanoisi) Hämeessä kun ollaan (tai hämäläinen, Helsingissä peitto on kuitenkin tehty;)), ajatuksesta toteuttamiseen voi mennä paljonkin aikaa. Joskus syys-lokakuussa leikkelin ensimmäiset tilkut, ja pikkuhiljaa alkoi yksiöni lattialle muodostua peitto, josta ompelin aina osan silloin, toisen tällöin.

joulu10%20063.jpg

Kankaat ovat kaikki kirpputorilöytöjä, suurin osa on entisessä elämässään ollut verhona. Reunat huolittelin kanttinauhoilla, joiden alunperin piti päätyä partiohuivien reunoihin, mutta olivatkin sitten liian lyhyitä siihen tarkoitukseen. Toinen puoli on pelkkää yhtä sydänkangasta.

Vaikeuksia peiton kanssa oli, ja vielä aattonakin korjailin pieniä irvistyksiä käsin ommellen, mutta lopputuloksesta tykkään, ja parasta oli nähdä pieni peitonomistaja istumassa lelujen kanssa uudella peitollaan. Seuraavan peiton kanssa on luultavsti paljon helpompaa, ja olen varma, että tulen sen seuraavankin peiton joskus tekemään.

Muutama muukin sai/tulee saamaan jotain itse tehtyä. Pieninä pikaisina päähänpistoina tein magneetteja kankaista, liimaamalla kankaasta leikatun kukan pahville, ja taakse magneetin.

joulu10%20046.jpg

Tätini vihjaisi pari viikkoa ennen joulua, että kummitätini toivoisi joululahjaksi lämpimiä lapasia. Pikaneulontana, suurimmaksi osaksi Tallinnan-laivalla, syntyivät sitten ihan peruslapaset Pirkkalangasta, josta itse ainakin pidän paljon.

joulu10%20061.jpg

lanka: Pirkanmaan kotityön paksu Pirkkalanka, 84g

puikot: 3,5mm

Niin, vietimme pari päivää Tallinnassa juuri ennen joulua, ihan niin kuin viime vuonnakin. Tykästyin kaupunkiin taas enemmän, se tuntuu kotoisalta mutta silti jännittävältä paikalta, johon on aina hauska palata. Glögi ja ruoka maistui, ja jotain pientä käsitöihin liittyvääkin ostin, mutten yhtään niin suurissa määrin kuin edellisellä kerralla.

joulu10%20032.jpg

Nyt on meneillään pitkä loma kotona, johon kuuluu mm. paljon liikuntaa, käsitöitä ja klassikkokirjoja. Huomenna on luvassa ensin hiihtoa, sitten kirpputoreja, kiinalaista ruokaa ja uusin Harry Potter- elokuva. Loma tuntuu niin hyvältä.