Viikonloppu meni vain että suhahti. Perjantaina kun olin päässyt kotiin junailun ja Lahti-shoppailun jälkeen, koko loppupäivä menikin sitten töitä tehdessä; autoa ajaessa ja makkaroita paistaessa. Lauantaina oltiin sienessa, ja iltapäivällä nähtiin ystävän kanssa pitkästä aikaa ja rupalteltiin mukava parituntinen. Sunnuntaina pääsin viikon tauon jälkeen taas suunnistamaan, ja sitten palasinkin jo tänne lentokoneiden pauhuun.

Kun muutamaan päivään ei ollut ollut mahdollisuutta käyttää ompelukonetta, lauantaina piti alkaa yömyöhään myös ompelemaan. Löysin lempikirpputoriltani kesällä pari hauskaa pöytäliinaa, ja toisesta ompelin varakassin.

333676767.jpg

Vilauttamani kämmekäsviritelmät valmistuivat myös. Langan sain kesäkuussa tuliaiseksi Skotlannista, ja koska sitä oli vain 50 grammaa, piti keksiä jotain pientä. Napit on edelleen kivoja, mutta niitten ompelu on tyhmää.

                            333676771.jpg

malli: ihka oma

lanka: Rowan Scottish tweed dk, 40g

puikot: 4mm pyöröt, 3½mm sukkapuikot

Tänään lähdin pyörällä Espoon keskustaan, ja Fidasta lähti mukaan ihana kangas. Ei ole mitään hajua että mitä siitä tekisin, mutta se on kaunis ja sitä on paljon. Kuvassa myös jämälangat ja nappeja, niistäkin tulee jotain kivaa. Olen nyt huomannut, ettei sillä ole mitään väliä, missä mä asun: lattia on joka tapauksessa lankojen, nappien ja kaiken muun sälän peitossa.

333679155.jpg

Haluisin nyt aloittaa parikin isompaa neuletta, mutta koitan nyt ensin saada nuo mummin sukat ( joiden mallineuleeseen kyllästyin ekan sukan varressa) tehtyä. Elokuun massiiviset lankaostot aiheuttivat sen, että lankavarstoni painaa hiukan yli 10 kg, ja sitä pitäisi nyt pienentää. Ainakin viiteen paitaan on langat, jonkun pitäisi nyt vaan tehdä ne.