Kevään aikana tuli useampaan otteeseen tehtyä vähän paperihommia. Ollessani käymässä kotona maaliskuussa silppusin vanhan seinäkalenterin ja pari aikakauslehteä, ja niistä tuli iso pino aika hienoja kirjekuoria, joista monta on jo käytettykin. Nyt oen entistä tarkemmin käynyt läpi paperinkeräykseen meneviä lehtiä, josko niistä löytyisi hienoja, kokosivun kuvia.

touko12%252520161.jpg

Lähellä Tarton kotiamme sijaitsi Trükimuuseum, joka on ennemminkin työpaja kuin museo. Viikonloppuisin kuka vain voi mennä sinne käyttämään ikivanhoja painokoneita ja tekemään erilaisia projekteja. Vierailu on maksutonta ja käyttämistään materiaaleista voi maksaa omantunnon mukaan. Jaloissa pyörii Johannes Gutenberg- niminen kissa ja vanhat kirjasimet sun muut painovälineet saavat mielikuvituksen lentämään. Itse kävin siellä kaksi kertaa: ensimmäisellä kerralla tein kirjepaperia ja toisella muistikirjan.

touko12%252520158.jpg

touko12%252520157.jpg

Nyt olen ollut Suomessa ja kotona jo vajaat kolme viikkoa, ja tuntuu niin hyvältä olla täällä. Olen saanut paljon asioita aikaiseksi ja päässyt monta kertaa suunnistamaan, Jukolassakin meni hyvin. Myös asumisasiat ovat selvinneet, seuraava osoite on tiedossa ja voi hyvillä mielin viettää kesää. Blogiakin haluaisin taas päivittämää useammin, sillä aiheita riittäisi ja sain  viimein kaivettua läppärinkin kaapista.

kesa12%252520008.jpg