Syyskuu on mennä livahtanut, olen ollut jo viisi viikkoa yliopistoympyröissä ja sillä aikaa loppukesä on vaihtunut salavihkaa syksyksi. Tällä viikolla havahduin kylmään tuuleen ja keltaisiin puihin, kesä taitaa nyt oikeasti olla ohi. Se kesti onneksi kohdallani paljon kauemmin kuin pienenä koululaisena, silloin kesä loppui heinäkuun lopun koulunalkumainoksiin. Syyskuu oli aika mahtava, ja luulen, että tämä tästä vielä paraneekin.

syys09%20110.jpg

muisto syyskuusta ja kesästä

Neulepuolella syyskuu oli hiljainen. Paita edistyi ja pisti mietteliääksi, mutta tänään valmistui sentään pitkään puikoilla ollut pipo.

syys09%20152.jpg

syys09%20131.jpg

malli: Suuri Käsityö 10/2007, malli nro 3

lanka: Emu Superwash DK, 100g

puikot ja koukku: 3mm

Viime viikon perjantaina otin käsittelyyni Nanson trikoon, jonka ostin mukavan pienellä hinnalla syyskuun toisena päivänä. Halusin jotain mukavaa ja rentoa, ja jotain sellaista siitä syntyikin, Joka tyypin kaavakirjan t-paitakaavoja muokkaamalla. Jotain niin rentoa ja mukavaa, että laitoin sen päälleni saman illan tiedekuntafuksiaisiin, jotka olivatkin parhaimmat bileet tähän mennessä. Pitäisi ommella useammin, kun lopputuloksesta tulee aina niin hyvä mieli, vaikka ompelu olisikin yhtä kiroilua.

syys09%20145.jpg

Myös lokakuu tuntuu hyvältä kuukaudelta, ainakin se alkoi tänään hyvin. Aamun tehtävienteon ja kirjastoreissun jälkeen lähdin kävelemään iltapäivän luennolleni, kauniissa aurinkoisessa säässä. Löysin viimein tieni Keskuspuistoon, eikä kymmenen kilometrin matka keskustaan tuntunut yhtään liian pitkältä, kun sain talsia metsä ympärilläni. Polkuja oli monia, ja eteeni sattui paljon kaikkea kaunista. Taidan siis kävellä toistekin :)

Lauantaina lähden taas kotona käymään. (Tätä paikkaa en tule koskaan kodikseni kutsumaan. Koti on minulle se paikka, johon olen juurtunut kiinni, jossa sukuni on asunut jo muutaman vuosisadan.) Viikonloppuun tulee kuulumaan ainakin tälläistä...

syys09%20114.jpg

...ja toivottavasti myös aurinkoa ja suklaata.