Viime lokakuu oli loistava, ja niin on myös tämä. On niin paljon kaikkea kivaa ja mielenkiintoista tekemistä, että päivät vain sujahtavat ohi, ja taas onkin uusi viikko.

Viime viikonloppuna käveltiin vähän partioystävien kanssa, jotkut 40 ja toiset 50 kilometriä. Oli kaunis syksyinen päivä, seura mitä parhainta ja kotiseudun tiet leveitä ja mutkaisia. Ja maltettiin pysähtyä syömäänkin, vaikkei kauheasti muuten kyllä taukoja pidetty. Pitkien matkojen kävelyssä on jotain äärimmäisen rauhoittavaa, suosittelen.

Nyt ensimmäisten tenttien lähestyessä käsityöt ovat taas yllättäen vieneet aivan mukanaan. Alkuviikosta viimeistelin äidin Baktuksen, jota hän jo loppukesästä toivoi. Lanka oli alunperin mintunvihreää, mutta monien epäonnistuneiden värjäyskokeilujen jälkeen siitä tuli viimein kauniin tummanvihreää. En tiedä, johtuiko juuri lukuisista värjäyksistä vai mistä, että lanka oli monesta kohtaa poikki, kokonaan tai osittain, ja langanpäitä oli vähän liian monta pääteltävänä.

malli: Baktus

lanka: Drops Alpaca, 80g

puikot: 3,5 mm

Illat ovat äkkiä tulleet pimeiksi, ja kun tämä heijatimeni hukkui viime viikolla, päätin hyödyntää ompeluhommista jääviä pieniä kangaspaloja ja hurautin uuden heijastimen. Vähän töksähtävä tuo ompeleen aloitus- ja lopetuskohta, mutta ehkäpä ensi kerralla menee paremmin. Heijastinkangasta on kummallakin puolella, ja tuota kukkakangasta tukevoitin tukikankaalla. Nyörinä jämälankaa, ja lopputuloksena sellainen heijastin, josta minä tykkään.

Aloitin uudet lapaset, kaksinkertaisesta ohuesta Pirkka-langasta, ja on se vaan edelleekin ihan täydellistä lankaa hienoine väreineen. Mielenkiinnosta kokeilen tällä kertaa tehdä lapasen ylhäältä alas, intialaisella peukalokiilalla.

Monesti mainitsemani neuletakkiprojekti lensi kaappiin häpeämään, jokin siinä vain mättää, koko, malli ja epävarmuus lopputuloksesta. Sen tilalle ystävältäni saamaani käsityöpurkkiin majoittuivat isoäidinneliöt, joita on koko ajan tupsahdellut aina muutama lisää. Värien yhdistely on addiktoivaa, ja yhdessä tilkussa ei kauhean kauaa mene.

Kohta lähden kohti keskustaa, ainakin osan matkasta kävellen. Viikonloppuna suunta kohti Halikkoviestiä.