Viikko meni aika tarkkaan kouujuttuja tehdessä, äikän rästitöitä ja saksan yo-vihkoa plus läksyjä. Mutta kaikki sain valmiiksi perjantaihin mennessä, kuten oli tarkoituskin, ja nyt on ihan helpottunut olo.

Eilen saatiin myös syksyn yo-tulokset. Biologiasta tuli M ja keskipitkästä ruotsista E. Keväällä uusintaan, koska kummastakin alisuoriuduin. Ruotsissa kirjoitin 10 pistettä alle oman tasoiseni aineen ja biologiassakin sähelsin kaikenlaista, kuten onnistuin esimerkiksi saamaan värisokeustehtävästä 1/6, vaikka tiedän tasan tarkkaan, miten värisokeus periytyy, koska minulla itselläni on todettu heikko värinäkö. Keväällä on sitten tiedossa kuuden aineen urakka, eli äikkä, pitkä matikka, pitkä enkku, keskipitkä ruotsi, biologia ja lyhyt saksa. En kuitenkaan usko, että urakka olisi ylivoimainen.

Tänään olin ensimmäistä kertaa Tampereella Kädentaidot- messuilla, ja aika ryysis oli. Paikalle pääseminen tuotti vähän ongelmia, kun ensin seurasimme opasteita, joissa luki Tampereen messu- ja urheilukeskus, ja sitten nimi kylteissä yhtäkkiä vaihtuikin Pirkka-halliksi, ja ei-tamperelaisina ei  oltu varmoja, ovatko sama paikka.

Olisi ehkä pitänyt valita muu ajankohta messuilulle, koska sisällä alkoi aika äkkiä ahdistaa, kun ei voinut liikkua vapaasti eteenpäin. Mutta ostoksia onnistuin silti tekemään, niistä lisää sitten kun kuvaakin. Ihanan paljon oli kaikkea mielenkiintoista katsottavaa ja ostettavaa.